Blått er ikke den eneste nyheten for Episerver-redaktører det siste året

Det siste året har Epi gjort livet lettere for oss som jobber med innhold, og i høst lanserte de et moderne redaktørgrensesnitt der navigasjonen tar mindre plass så vi får mer arbeidsrom. I tillegg har det vært masse andre forbedringer og jeg har plukket ut de beste her!

Riktekst

Viser at man kan navigere direkte til blokken via riktekst.

Når du drar bilder og blokker inn i riktekst har du nå mulighet til å se hvor de ligger og navigere direkte til dem. Utrolig kjekt når blokka er lagret globalt og du ikke husker hvor.

Bilder

Sammenligner bildeegenskapen før og etter oppgradering
Før (venstre) og etter oppgradering av Epi

Bilder i Epi har fått forhåndsvisning i tillegg til at man kan dra bilder rett fra maskinen til egenskapen og se status på opplastingen, noe Epi-ansatt Bartosz Sekuła blogger om her.

Dato

Sammenligner datoegenskapen før og etter oppgradering
Før (venstre) og etter oppgradering av Epi

Datoer viser nå tidssone nederst i boksen som spretter opp, og et kryss i inputfeltet hvis datoen kan være tom.  

Kommentarer

Eksempel på kommentar på en side

Du kan nå legge inn kommentarer på alt innhold i Epi. Du finner dem ved siden av ikonet for notifikasjoner oppe til høyre.

Nyhetsvarsler fra Epi

Viser to nyhetsvarsler fra Epi

Apropos notifikasjoner så har Epi begynt å sende deg varsler rett i redaktørgrensesnittet om ting de mener du bør lese,  for eksempel en presentasjon av den veldig nyttige pluginen Block Enhancements.

Block Enhancement plugin

Kort sagt en herlig opplevelse hvis du er vant til å jobbe med blokker inni andre blokker. Pluginen lar deg redigere innholdet i en blokk, uten å forlate siden du er på.

Pluginen er fremdeles ikke offisielt støttet av Epi og har noen utfordringer med å håndtere redaktører uten publiseringsrettigheter og henting av innhold lagret lokalt "For denne blokken", men i de fleste tilfeller vil du spare tid på å legge inn Block Enhancements.

Block Enhancements krever minst Episerver CMS versjon 11.10.0 og installeres i koden via Nuget.


Annet nytt

Kilder