Oversettelser med OpenAI i Optimizely CMS

Hvis du jobber med Optimizely CMS og et nettsted med mer enn ett språk, gjør utvidelsen Optimizely Languages (tidligere LanguageManager) hverdagen mye lettere. Med denne utvidelsen får man enkelt oversikt, og kan opprette og slette språkversjoner lett som bare det.

Allerede i 2019 skrev min kollega Henning en bloggpost om hvordan man kan bruke denne utvidelsen sammen med Azure Cognitive Services for å maskinoversette innhold til andre språk.

Det siste året har det vært en rivende utvikling innen store språkmodeller, så jeg tenkte det måtte være mulig å bruke en av modellene fra OpenAI til å utføre oversettelsene, istedenfor gamle trauste Azure Cognitive Services som var det eneste som var støttede løsningen fra Optimizely

Etter litt prøving og feiling fikk jeg snekret sammen en ny utvidelse til utvidelsen, som gjør at man nå kan bruke en valgfri språkmodell fra OpenAI til å gjøre automatiske oversettelser med Optimizely Languages.

Bare installer NuGet-pakken og legg til en API-nøkkel fra OpenAI, så kan du velge den nye Translator Provideren.

Valg av Translator Provider i Optimizely admin mode

Da gjenstår det bare å legge til Optimizely Languages-gadgeten, hvis du ikke har brukt den før. Det gjør du slik.

Legg til gadget for Optimizely Languages

Deretter kan du velge «Auto-translate» når du oppretter nye språkversjoner, og OpenAI vil ta seg av oversettelsene.

Valg av automatisk oversettelse

Som alltid med AI-generert innhold, vil jeg anbefale å kun bruke dette som et utgangspunkt for menneskelig kontroll og forbedring – men det bør være et godt utgangspunkt som kan spare deg for tid.

Som default vil den nye modellen GPT-4o bli brukt til oversettelsene, men du kan velge en annen modell ved hjelp av konfigurasjon. På samme måte kan du angi «temperatur», for å styre hvor konservativ eller kreativ du ønsker at oversettelsene skal være. Du kan også definere en egen «prompt», som er en ekstra instruksjon til språkmodellen om hvordan oversettelsen skal utføres. Dette kan være informasjon om tone of voice, hvor formelt språket skal være, eller lignende.

Fra og med Optimizely Languages versjon 5.3 kan man også automatisk oversette deler av trestrukturen samtidig, inkludert barn og relatert innhold. Når du velger «Auto-translate» i forrige skjermbilde, får du følgende for om også undersider og relatert innhold skal oversettes.

Nye muligheter for å oversette flere sider samtidig

Du kan lese mer om disse nye funksjonene i dokumentasjonen til Optimizely, men min nye Translator Provider fungerer like bra her.

Lykke til med oversettelsene!