Ukens utvikler: Vidar Olsen

Bli kjent med våre flinke utviklere! Denne uken er det Vidar Olsen fra Halden du kan lese mer om.

Hvordan begynte du med koding?
Det er et godt spørsmål. Jeg startet med det på fritida bare for å teste det ut, men så utviklet det seg til å bli en hobby. Etterhvert når jeg skulle velge utdanning ble det en naturlig overgang og jeg begynte på informatikk på Høgskolen i Østfold. Der fikk jeg noen papirer på at jeg kunne koding, og etter det gikk jeg ut i jobb.

Hvorfor valgte du å begynne i Novacare?
For tre år siden var jeg på utkikk etter ny jobb da det plutselig kom en telefon fra Novacare. Jeg takket ja til et intervju med Kjetil, og han hadde mye spennende å si. Jeg var i utgangspunktet skeptisk til denne lille bedriften, men det gikk fort over etter andre intervjurunden hvor jeg fikk møte flere av utviklerne som jobbet der. Etter noen uker på kontoret fikk jeg tilbud om å sitte ute hos kunde, som jeg takket ja til.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novcare?
Jeg har kun jobbet med den ene kunden etter at jeg begynte i Novacare, men det er en stor og krevende kunde. Men til gjengjeld er kunden veldig interessant, og kunden er veldig interessert i sine egne produkter. Det mest utfordrende når kunden blir så stor og det er mange som er involvert, er å være en god rådgiver for alle. Det krever innsats fra min side. Nå skal jeg over til en ny kunde, hvor man må begynne på nytt og orientere seg og finne ut hvem det er man skal snakke med.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Når jeg ikke jobber liker jeg å gå på konserter. Jeg prøver å få spilt litt Dungeons and Dragons med penn og papir på lørdagskveldene, men det er ikke alltid så lett å samle sammen folk når man blir litt eldre. Det blir litt koding i ny og ned, med noen småprosjekter her og der. Men det er ikke alltid jeg orker å ta meg tid til det etter jobb, etter en hel dag med koding er det greit å få et avbrekk på ettermiddagene.