Ukens utvikler: Torger Angeltveit

Vi har fått en ny ansatt! Torger Angeltveit kommer opprinnelig fra Bergen, men flyttet til Oslo for 5 år siden for å studere. 1.desember startet han som frontendutvikler hos oss, velkommen skal du være!

Hvordan begynte du med koding?
Jeg har alltid likt å bygge ting og derfor ble det byggfag på videregående. Men det ble fort tydelig at det ikke passet for meg å stå opp klokken sju og gå ut i det Bergenske regnet for å bygge hus. Uansett hvor morsomt jeg syns det var å se noe gå fra planke til ferdig produkt. Det var først etter jeg så filmen «The social network» som handler om hvordan Facebook ble til, at jeg fikk en interesse for koding. Da fant jeg ut at det er mulig å bygge ting fra bunnen ved hjelp av kode. Etter filmen begynte jeg med HTML på egenhånd, og fant fort ut hvor enkelt det var å lage en hjemmeside. Plutselig var problemet med kalde morgener over. Etter et studieopphold på Bali, ble det en bachelor i interaktiv design fra Westerdals.

Hvorfor begynte du i Novacare?
Etter å ha vært permittert en stund var jeg veldig klar for å begynne å jobbe igjen. Jeg ble kontaktet av Novacare, og det virket som et selskap jeg kunne trives i. Tidligere har jeg jobbet som fullstack-utvikler, men i Novacare får jeg mer en frontend-rolle.

På tur på Island og San Fransisco 

Hva er det mest utfordrende du har gjort?
Det mest utfordrende jeg har gjort var et prosjekt jeg begynte med for noen venner av meg. Da bygde jeg et eget SAAS produkt fra bunnen av. Produktet var et bookingsystem for helsebransjen, og da spesielt fysioterapeuter. Det ble fort et stort prosjekt som utviklet seg til å bli et komplett CRM-system. Backenden består av et rest API, som er skrevet i .Net Core. Frontenden består av VueJs og Typescript. Prosjektet hadde flere utfordringer som subscription model integrasjon med STRIPE og håndtering av komplekse dato- og timeformatteringer.

Torger og samboeren.

Hva syns du er mest spennende nå?
For øyeblikket syns jeg Javascript er veldig spennende og det skjer mye gøy på typescript-delen. Jeg liker ideen om å ha hele stacken i et programmeringsspråk. Jeg har også begynt å grave i Google Maps sitt API, for å se hvilke muligheter det er der.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Jeg har i 16 år drevet med breaking, og har konkurrert flere ganger. Breakingen lar seg også kombinere med reising, som jeg liker å gjøre når sjansen byr seg. Når det ikke er dansing, drar jeg gjerne innom treningssenteret for å holde maskineriet i gang. Det var ikke før jeg begynte med kontorjobb at jeg virkelig kjente nytteverdien av å holde seg aktiv og trene. En gang testet jeg å gå to uker uten trening, og da følte jeg meg fort et par år eldre.