Ukens utvikler: Tomas Hensrud Gulla

Novacare presenterer ukens utvikler! Hver uke kan du bli bedre kjent med de som jobber hos oss. Denne uken er det Tomas Hensrud Gulla du kan lese mer om.

Hvordan begynte du med koding?
Mitt første forsøk på koding ble gjort på en Commodore 64 i 1987 eller 1988. Det første programmet var på to linjer, ble lagret på en gammel musikk-kassett, og gjorde ikke annet enn å fylle skjermen med teksten "TOMAS ER TØFF!". Jeg gjorde noen flere forsøk på Commodore 64, men det ble aldri særlig mer avansert. Deretter ble det noen små forsøk på litt Qbasic på PC på midten av 90-tallet, med noen geometriske figurer som beveget seg på skjermen og litt høyfrekvent lyd fra pc-speaker. Det var først i 1997 jeg lånte en bok om programmeringsspråket C på biblioteket, og gjorde et mer helhjertet forsøk. Jeg gikk elektronikk-linjen på videregående, og der var det også noen små drypp med koding. En 6502 (samme mikroprosessor som sitter i Commodore 64) ble programmert med fysiske brytere for hver bit, det var tidkrevende. Og etter hvert ble det høgskole-studier med mer koding i bl.a. assembly, C++, Java, PHP, Perl, JavaScript og C#.

Hvorfor valgte du å begynne i Novacare?
Jeg kjente én som jobbet her fra før, og flere som jobbet i et av søsterselskapene, og hadde allerede et fått en godt inntrykk av Novacare gjennom de. Da jeg for et drøyt år siden skulle flytte fra Oslo til Ulsteinvik, visste jeg ikke helt hva jeg skulle gjøre jobbmessig, men etter en prat med Kjetil ble valget ganske enkelt. Mulighet for hjemmekontor, svært dyktige og hyggelige kollegaer, spennende kunder, og en lønnsmodell der alle stiller likt - var noen av tingene som virket forlokkende.

Hva synes du er mest spennende akkurat nå?
Jeg vet ikke om det er på grunn av alderen (jeg blir snart 40!), men jeg har blitt litt mindre fremoverlent når det gjelder å ta i brukt nye ting. Jeg overlater det helst til andre å teste ut, og venter til jeg ser at ting faktisk fungerer. Uansett, synes jeg både maskinlæring og droner er spennende. Bare jeg får tid, har jeg et hobbyprosjekt i bakhodet, som inkluderer begge deler.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Det jeg fryktet skulle bli mest utfordrende, var å ha hjemmekontor hver eneste dag, men det viste seg å ikke være noe problem. Med videomøte med hele Novacare hver mandag morgen, og kollegaer tilgjengelig på telefon, skype, slack og intranett føler jeg meg aldri alene. Og etter å ha jobbet som utvikler i over 10 år, har jeg aldri følt det har vært så lett å få hjelp hvis jeg står fast med noe, som det det er nå. Og så blir det noen Osloturer i løpet av året, enten for kurs, kundemøter eller bare noe sosialt med kollegaer. Og så er det enklere jobbe fokusert, når man sitter helt alene.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Med full jobb, hus, hage, kone, katt og to barn - fylles de fleste dagene opp. Men, jeg liker bl.a. godt å stå på ski, både alene og med familien, og nå i år startet jeg skisesongen allerede 6. oktober med en topptur til Alnestind i Romsdalen. Målet er flere skidager enn forrige vinter, og med så tidlig sesongstart burde det være mulig.