Ukens utvikler: Tomas Foss Renaa

Vi har fått en ny utvikler på laget i Novacare! Tomas Foss Renaa er 32 år gammel og kommer fra Nesodden. Nå bor han på Teisen sammen med kjæresten sin.

Hvordan begynte du med koding?
Jeg var ikke spesielt interessert i koding da jeg var yngre. Basketball tok opp mye av fritiden min i oppveksten. Så det var ikke før jeg begynte på informatikklinja på NTNU at jeg ble introdusert for koding. Der var det Java som var programmeringsspråket, i tillegg til Python og AI. Da jeg begynte å jobbe ble det .NET og CMS-utvikling med Webnodes og EPiServer.

Hvorfor begynte du i Novacare?
Jeg var tidligere kollega med Marius, han spurte om jeg ville ta en prat med Kjetil. Novacare virket som et veldig spennende sted å jobbe, og et sted hvor jeg kan utvikle meg videre. Jeg gleder meg til å ha mer direkte kontakt med kunden og mer prosjektansvar, for da blir det lettere å se prosjektet fra kundens perspektiv og å jobbe på en smidig måte. Ellers virket det som en hyggelig arbeidsplass med masse flinke folk. Det er og betryggende at det er et veldrevet konsern i bunn, med kompetansedeling på tvers av datterselskapene.

Tomas og kjæresten liker å gå på turer, her på Glittertinden og i Jotunheimen

Hva er det mest utfordrende du har gjort?
I min forrige jobb hadde jeg et veldig spennende prosjekt, hvor jeg lagde en Webnodes-løsning for en kunde. Løsningen var en nettside med ressurser for sykehjem og hjemmetjenester. Jeg hadde hovedansvaret for å levere prosjektet, og jeg jobbet med det fra start til slutt, for det meste alene. Det var veldig lærerikt.

Hva syns du er mest spennende akkurat nå?
Som sikkert mange andre syns jeg overgangen fra .NET Framework via .NET Core til .NET 5 and beyond er spennende å følge med på. Og det er alltid noen snedige ting som blir introdusert i den nyeste versjonen av C#. For meg blir det veldig spennende å jobbe med Umbraco. Jeg har tidligere bare registrert at det eksisterer, men har aldri jobbet i det før nå. Det blir spennende å jobbe i et open-source økosystem.

Fra tur til Perros-Guirec, Frankrike. 

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Jeg har mange ulike hobbyer jeg har drevet med på et eller annet tidspunkt. Akkurat nå syns jeg det er mest gøy å holde på med 3D-printing og 3D-modellering. Det er gøy å lage noe fysisk, at man kan se resultatet av noe man har tegnet et par timer etter man først kom på ideen. Ellers liker jeg å gå på tur, og i sommer var jeg i Jotunheimen med kjæresten min. Ølbrygging er også gøy.

3D-printeren og en lowpoly rev Tomas har modellert og printet hjemme.