Ukens utvikler: Thomas Vaags

Novacare presenterer ukens utvikler! Hver uke kan du bli bedre kjent med de som jobber hos oss. Denne uken kan du lese mer om Thomas Vaags.

Hvordan begynte du med koding?
På videregående lærte jeg meg html på egenhånd og startet med å lage hjemmesider. Etter det hadde faren min en idé til et web-system for innlevering av oppgaver på høyskolen, og jeg fikk i oppdrag om å lage det. Men jeg kunne ingenting om koding, så jeg kjøpte en bok fra internett og lærte meg ASP 2.0. Web-systemet ble kjøpt opp av andre høgskoler, men det ble lagt på is da jeg begynte å studere. Jeg startet på informatikk på NTNU, men det ble for kjedelig og altfor teknisk. Så jeg hoppa over til filosofi, som jeg tok master i og tenkte jeg skulle bli lærer. Etter en pause på 10 år begynte jeg for tre år siden å jobbe med koding igjen.

Hvorfor valgte du å begynne i Novacare?
Jeg ble rekruttert via Linkedin, og da jeg kom på intervju fikk jeg et veldig godt inntrykk av Kjetil og de andre kollegaene. Det er et stort pluss med et lite firma hvor det ikke er så lang vei til toppen, som det kan være andre steder. Det er et godt miljø, uformelt og en bra gjeng. De som jobber her er veldig dyktig faglig, det er mye å lære av hverandre, noe jeg syns er viktig.

Hva er det mest spennende akkurat nå?
Akkurat nå synes jeg det er spennende med Razor Components og det som kalles Blazor. Jeg syns det er gøy å følge med på alt det nye som skjer med front-end, selv om jeg jobber egentlig back-end. Det er flere omveltninger og nye ting som skjer i front-end.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Det mest utfordrende jeg har gjort teknologisk er å jobbe med plugins til Umbraco. Jeg hadde aldri brukt Umbraco før jeg kom hit. Mye har forandret seg på den tiden jeg var borte fra koding, det er en helt ny verden. Ellers er jeg heller ikke vandt med å være konsulent, det er en ny ting for meg. Men det er veldig gøy å få direkte kontakt med kunden og prøve å forstå kundens behov. Tidligere har jeg kun jobbet med bestillinger og aldri hatt en sånn type relasjon.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Når jeg ikke jobber liker jeg å gå på tur, det blir mest turer i Nordmarka og Lillomarka. Jeg driver også med musikk og spiller gitar.