Ukens utvikler: Sigve Fast

Novacare presenterer ukens utvikler! Hver uke fremover kan du bli bedre kjent med de som jobber hos oss, og denne uken er det Sigve Fast du kan lese mer om.

Hvordan begynte du med koding?
Det startet i mattetimene på videregående. Jeg synes formlene var litt abstrakte og vanskelige å få tak på så jeg lærte meg å programmere dem inn på min trofaste TI-84 kalkulator. Til slutt hadde jeg laget programmer for nesten alle formlene i regelboken siden det var en litt morsommere måte å lære dem på.

Hvorfor valgte du å begynne i Novacare?
Jeg synes tanken om å være med på å starte noe nytt var veldig spennende. Det å ikke «bare» være en ansatt, men en som faktisk er med på utvikle bedriften var noe som trigget meg. I tillegg hadde Novacare en lønnsmodell der alle ansatte tjener det samme og det å slippe årlige lønnsforhandlinger og all drama knyttet til dette var utrolig befriende.

Hva synes du er mest spennende akkurat nå?
Maskinlæring er definitivt det jeg synes er mest spennende for tiden. Vi står på trappene til den neste teknologiske revolusjonen. Jeg håper jeg kan få satt meg mer inn i dette fremover.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Det er et litt vanskelig spørsmål å svare på. Det har vært mange problemstillinger som har vært vanskelige og krevende, men det er så lav terskel for å spørre noen med mer erfaring om hjelp så jeg har sjelden blitt sittende fast så lenge med et problem jeg ikke klarer å løse selv.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Når jeg ikke er på jobb er jeg stort sett å finne i skogen, på fjellet eller på havet med børse eller fiskestang i hånda. Jakt er den store lidenskapen, med fiske på en god andreplass. Det er deilig å avreagere fra jobb med noe totalt forskjellig for å lade batteriene.