Ukens utvikler: Sara Dalfalk

Ukens utvikler er også det nyeste tilskuddet her i Novacare. Etter å ha jobbet for Creuna tidligere, er Sara Dalfalk kommet til oss som ny frontend-utvikler. Hun er opprinnelig fra Stockholm, men har bodd de siste 14 årene i Oslo.

Hvordan begynte du med koding?
Etter å ha jobba som gullsmed i mange år, kom jeg i en liten 30-årskrise for seks år siden. Og jeg bestemte meg for å begynne på bachelor i interaktivt design ved Høyskolen Kristiania. Det føltes som et naturlig valg når jeg skulle omskoleres, da koding har fulgt meg hele livet. Alt fra BASIC på Commodore 64 da jeg var 8-9 år og HTML på 90-tallet. Opprinnelig skulle jeg bli backender, men siden studiet var likt for backened og frontend det første året, endte jeg opp med å bli frontend-utvikler i stedet.

Hvorfor begynte du i Novacare?
Rett etter studiene begynte jeg å jobbe i Creuna, hvor jeg har jobbet i 1,5 år. Tiden var inne for å se etter nye muligheter. Jeg hadde hørt om Novacare fra før av, og en del tidligere kolleger hadde begynt der. Det dukket opp en mulighet for en kopp kaffe med Kjetil, og da ble det klart at jeg kom til å passe inn i Novcare. Oppsigelsestiden min hos Creuna ble kortere på grunn av corona, noe som betydde at jeg kunne starte tidligere hos Novacare. Noe som var veldig fint for meg, det hadde vært veldig mye tøffere om jeg ikke hadde noe jobb i denne perioden.

Sara sammen med kjæresten på Krossobanen på Rjukan.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Det er spesielt å gå inn i en ny jobb akkurat nå, og jeg har jo enda ikke fått vært på kontoret sammen med noen av de nye kollegene mine. Men jeg har fått vært med på å lage LO sin 1.mai-løsing, noe som har vært veldig gøy å være med på. Løsningen er veldig typisk for tiden vi er i nå – og den hadde nok ikke blitt løst på denne måten hvis det ikke var for alle restriksjonene som forhindret en normal markering av dagen. Men det føles bra å ha vært med på det.

Hva syns du er mest spennende nå?
Som sagt skulle jeg egentlig bli backender, men den kreative delen av meg gjorde sånn at jeg endte opp med å bli frontender. Noe jeg er glad for, for jeg trives godt med å skape ting og jobbe i en blanding mellom det tekniske og design. Dette kommer nok helt klart fra bakgrunnen min som gullsmed. Akkurat nå jeg veldig interessert i universell utforming, og hvordan man kan lage løsninger slik at det passer for alle typer brukere.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Jeg liker å holde meg kreativ, og både syr og strikker. Det blir også litt tid til smykker, og jeg har funnet tilbake gleden ved det nå som jeg kan lage ting jeg vil ha og slipper å tenke over at jeg skal leve av det. Ellers er jeg opptatt av musikk, går gjerne på konserter og samler på vinylplater.

T.V.: 18 karat gullring loddes sammen. T.H.: Sara sammen med vokalist L-G Petrov fra Entombed AD, etter deres konsert i Oslo.