Ukens utvikler: Per Atle Holvik

Novacare presenterer ukens utvikler! Denne uka er det Per Atle Holvik fra Hornindal som har latt seg intervjue.

Hvordan begynte du med koding?
Mitt første møte med programmering var gjennom BASIC på spillemaskinen ZX Spectrum tidlig på 80-tallet. Jeg var knøttliten og visste ikke helt hva jeg holdt på med, så jeg skrev (eller, knastet på gummitastene!) av kodelinjene fra blader mer enn noe annet. På universitetet lærte jeg meg koding formelt, først gjennom det objektorienterte programmeringsspråket Simula og etter hvert Java. Senere ble det C# og .NET, som jeg jobber med nå.

Hva synes du er mest spennende akkurat nå?
Det er alltid noe spennende rundt det vi holder på med. Jeg syns det er gøy å ta i bruk funksjonelle konsepter i kodebasene som jeg jobber med. Jeg er blant annet interessert i Clean architecture (også kjent som hexagonal architecture, union architecture, og ports and adapters) hvor et viktig poeng er å organisere kode på en slik måte at den kapsler inne forretningslogikken og holder den separat fra leveringsmekanismer slik som API-er og brukergrensesnitt. Sånn ellers så er det et mål å skrive kode som det er lett å lese og navigere i, og som det i tillegg er enkelt å gjøre endringer i.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Det var ganske utfordrende å sykle ned Magic Moose - sykkelstien som ligger midt i skianlegget i Trysil - på fjorårets kickoff med Novacare! Faglig har kanskje den største utfordringen vært å skrive om Min Side-funksjonaliteten for en kunde, fra en «big ball of mud» med et knippe 1000-linjers kontrollere, til noe som var en god del enklere å vedlikeholde.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Jeg er veldig glad i å se Premier League – Liverpool har vært favorittlaget siden slutten på 80-tallet. Som en ikke helt unaturlig konsekvens er jeg også glad i øl. Et årlig høydepunkt er å dra til hjembygda Hornindal og kornølfestivalen som arrangeres der, som jeg kombinerer med å gå masse i fjellet. Ellers er jeg glad i teknologi, populærvitenskap og science-fiction, med Star TrekTNG som en særlig favoritt. Rett som det er vil du finne meg på Bondens marked med posen full av økologiske varer og ei svele i hånda.