Ukens utvikler: Marius Gynnild

Vi starter høsten med å presentere en ny utvikler i Novacare. Marius Gynnild er 26 år, opprinnelig fra Langhus men nå bosatt i Oppegård.

Hvordan begynte du med koding?
Jeg har alltid vært interesser i maskiner og operativsystemer, og drevet med data. På midten av 2000-tallet lagde farmor en nettside til firmaet til pappa. Hun satte seg inn i alt som var nytt i data og lagde en enkel nettside med html, og knapt noe css. Da jeg fikk se hvordan hun gjorde det, begynte jeg selv å lage enkle nettsider som var modulbasert. Da videregående kom valgte jeg å gå elektrolinja, og glemte litt interessen for data. Det var ikke før jeg skulle begynne på høyere utdanning at jeg igjen peilet meg inn på data. På Høgskolen i Østfold begynte jeg på dataingeniør, og etter innføring i mye forskjellig gikk det opp for meg at det var programmering med Javascript jeg syns var mest spennende. Jeg lærte å skrive kode, og hadde flere språk på skolen, både OP-programmering, C# og .NET. Jeg brukte .NET i bacheloroppgaven og gikk i den retningen etter studiene.

Marius er gift med Maren, og de var på bryllupsreise i Lofoten i 2018

Hvorfor begynte du i Novacare?
Etter studiene hadde jeg flere ulike jobber innenfor webutvikling, og har jobbet med både frontend og backend. I de siste årene har det gått fra frontend til mer og mer backend. Da koronaviruset kom til landet, avsluttet kunden jeg jobbet med arbeidsforholdet og jeg ble permittert. Jeg opprettet en profil på en rekrutteringsside og ble etter en stund oppringt av Kjetil. Han fortalte om Novacare, og det virket litt for interessant til å ikke ville vite mer. Så langt har jeg bare vært på kontoret noen få ganger, men jeg gleder meg veldig til å begynne og møte flere kolleger og kunder.

På hengekøyetur på Gynnildfjellet 

Hva er det mest utfordrende du har gjort?
Det var i min tidligere jobb, hvor jeg jobbet med å redesigne en hel nettside. Dette var det første prosjektet jeg gjorde helt alene, uten et team rundt meg. Det var veldig lærerikt og ga mersmak. Det er en av tingene jeg gleder meg mest til med å jobbe i Novacare, å jobbe tettere med kunden og ha større påvirkningskraft. Det blir en spennende utfordring å hjelpe kunder mer direkte fremover.

Hva syns du er mest spennende nå?
Jeg syns .NET-verden er mest spennende akkurat nå. Jeg har vært innom en del forskjellige løsninger tidligere, og jeg syns ikke at de har vært like strukturert og komplett som ASP.NET er. En annen ting jeg syns er spennende er universell utforming. Da jeg studerte opplevde jeg å få epileptiske anfall på grunn av mye lesing og stress. Og selv om jeg ikke får anfall i dag, har mine erfaringer ført til at jeg ofte oppdager nettsider med dårlige skrifttyper eller animasjoner som er forstyrrende og i verste fall kan være triggende for andre. Jeg håper derfor at jeg får muligheten til å bidra med innspill rundt dette videre.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Når jeg ikke er på jobb prøver jeg å holde meg i bevegelse, og det blir mange timer på golfbanen i løpet av en uke. Der finner jeg roen og jeg trenger ikke å tenke på noe annet. Ellers følger jeg veldig mye med på fotball, selv om jeg ikke har spilt aktivt siden ungdomsskolen. Jeg følger med både på norsk og engelsk fotball, og favoritten i England er Manchester United. I Norge er det Rosenborg som er favoritten, noe som ble naturlig siden jeg har mye familie i Trondheim og er født der selv.

På RBK-fotballskole i 2005 og besøk på Old Trafford i 2010