Ukens utvikler: Kenny Nguyen

Novacare har fått på plass en ny senior frontend-utvikler etter sommeren! Velkommen til Kenny Nguyen.

Kenny har solid erfaring med Jamstack-arkitektur med Contentful og Next.js. Dette passer perfekt inn i headless-satsningen vår, og styrker fagmiljøet vårt på frontend betraktelig. Han er også meget sterk på universell utforming. Bli bedre kjent med Kenny her.

Kenny er 33 år gammel og kommer fra Sandefjord, men har bodd i Oslo siden 2009.

Hvordan begynte du med koding?
Helt siden barneskolealder har jeg vært fasinert av maskiner og teknologi. Som mange andre var det å få PC hjemme det som vekket dette. Der kunne jeg bruke mye tid på gaming, men jeg syns også det var interessant å finne ut av hvordan nettsider fungerte. Det ble mitt første møte med html og css. Denne interessen dalte i løpet av videregående, men under en karriereveiledning ble den gjenopplivet og jeg ble så gira at jeg begynte rett på anvendt datateknologi på Oslo Met etter videregående.

Hvorfor begynte du i Novacare?
Aleksander i NOVA tok kontakt med meg, og videre hadde jeg også en veldig hyggelig samtale med Kjetil. Novacare har mange spennende prosjekter som passer min profil, sånn sett er det en god match!

Hva er det mest utfordrende du har gjort?
I min forrige jobb arbeidet jeg med et prosjekt der jeg utviklet to nettsider med gjenbrukbare komponenter, og Contentful som headless CMS. Jeg hadde ansvaret for all teknologivalg på frontend. Teknologivalgene hadde jeg egentlig ikke jobbet så mye med, noe som ga ekstra lærdom og utfordringer.

Kenny og samboeren Anniken

Hva syns du er mest spennende nå?
Akkurat nå syns jeg både Svelte og Tailwind CSS er veldig spennende. Svelte er svært utviklervennlig, syntaksen er ren og enkel som gjør at det blir mindre boilerplate-kode.

I likhet med Svelte så har Tailwind CSS blitt veldig populært i de siste årene.
Du utvikler raskere med tanke på forhåndsdefinerte klasser, veldig bra dokumentasjon og extensions, og høy tilpasningsevne. Jeg synes også det å videreutvikle og bygge universelt utformede, gjenbrukbare komponenter for designsystemer er svært spennende.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?
Siden det blir litt mye stillesitting på jobb, liker jeg å holde meg aktiv på fritiden. Enten det er fotball, styrketrening eller løping. Å løpe uten ball er en interesse som har dukket opp iløpet av våren, men allerede har jeg skaffet meg tre par løpesko. Det blir også tid til å følge med på engelsk fotball, komedier eller anime.