Ukens utvikler: Karl Solgård

Novacare presenterer ukens utvikler! Hver uke fremover kan du bli bedre kjent med de som jobber hos oss, og denne uken er det Karl Solgård fra Fredrikstad som er ukens utvikler.

Hvordan begynte du med koding?
Det begynner å bli en stund siden, men det hele begynte med god gammeldags flash-programmering på videregående. Jeg var i utgangspunktet ikke superflink, så for meg tok det litt tid før jeg kom inn i det. Det kom et eureka-øyeblikk på høgskolen, hvor interessen skøyt i været. Jeg gikk egentlig på en linje retta mer mot film og grafisk design – men jeg fikk endra noen fag slik at det ble mer koding. Det begynte med frontend, men jeg gikk dypere og dypere inn i backend og nå er det mest det jeg jobber med.

Hvorfor valgte du Novacare?
Kjetil var aktiv på Linkedin og sende meg meldinger der, kombinert med en rekrutterer som tok kontakt med meg. Da dette skjedde jobbet jeg i Sarpsborg, og det var noe med kulturen i Oslo-området som virket tiltrekkende. Valget om å komme hit ble også basert på den veldig hyggelige gjengen jeg møtte på kontoret. Det er helt supert at vi får muligheten til å dra på turer og har hyggelige sosiale happenings.

Hva er det mest spennende akkurat nå?
Den siste tiden har jeg gjort et skifte fra Episerver til .NetCore og Azure. Jeg synes alt som har med sky å gjøre er spennende, mens maskinlæring også er morsomt. Jeg følger også med på kvantemaskiner, som jeg synes har en ganske interessant utvikling. Ellers prøver jeg å blogge en gang i måneden om det jeg synes er spennende, og for å holde ting gående.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Den mest utfordrende situasjonen jeg har opplevd var da jeg etter to år hos samme kunde, fikk et nytt kundeprosjekt. Det betydde at de årene jeg hadde brukt på å sette meg inn i en løsning skulle bli tatt over av noen andre. Det ble en mental påkjennelse, men etter en måned inne hos den nye kunden var det som om jeg hadde vært der like lenge som hos den forrige kunden.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Jeg elsker musikk og jeg samler på gitarer, så det blir en god del spilling. Jeg har spilt golf siden jeg var 12 år, men det blir bare til noen få runder per sesong. Også blir det jo selvfølgelig litt gaming og. For tiden spiller jeg WoW Classics igjen, det har blitt en nostalgisk greie og det er veldig gøy at det er så mange som har tatt det opp og spiller det nå.