Ukens utvikler: Jesper Allermand

Novacare presenterer ukens utvikler! Bli bedre kjent med de som jobber hos oss. Denne uken er det dansken Jesper Allermand som du kan lese mer om.

Skitur i Nesoddmarka

Hvordan begynte du med koding?
Det hele startet med at jeg kjøpte meg en Mac og ble interessert i hvordan den var skrudd sammen og hva man kunne bruke den til. Jeg ble spesielt interessert i de ulike grafiske programmene, og fikk jobb i en avis hvor jeg jobbet med det grafiske og layout. Etter dette gikk veien videre til forlagsbransjen hvor jeg smått begynte å lage hjemmesider med HTML. Etter å ha vært innom flere forskjellige retninger, fant jeg ut at det var frontend jeg ville jobbe med.

Hva synes du er mest spennende akkurat nå?
Jeg er ikke så teknisk tung, men for meg er forenkling noe av det viktigste jeg gjør akkurat nå. Utfordringen ligger i å gjøre ting så tilgjengelige for alle som mulig, med løsninger som alle forstår. Det som er virkelig spennende er å kutte alt det unødvendige bort, slik at bare det som trengs står igjen. Sånn sett er forvaltning forenkling – ting behøver ikke å være så komplisert.

(T.V.) Fra Novacare sin tur til Svalbard. (T.H.) Hverdagsbilde for en Nesodden-pendler

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Det mest utfordrende er når man tar over et prosjekt med en flott tankegang bak, men prosjektet eller kunden har endret seg i forhold til utgangspunktet. Det som kan skje da er at endringene er såpass store at de ikke lenger går an å realisere. Da kommer spørsmålet om man skal starte arbeidet med å omskrive, eller bare kaste alt som er gjort. Hovedoppgaven vår i Novacare er forvaltning og endringer, noe som er komplisert men også spennende fordi det handler om forenkling.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Jeg har tre barn i alderen 3 – 15 år, noe som betyr at når jeg ikke jobber, så er jeg sammen med dem. Ellers liker jeg veldig godt å komme meg ut til fjells, selv om det ikke blir så mye tid til det i hverdagen. En tur som er verdt å nevne er sykkelturen vi hadde i Trysil på Kickoff med Novacare, som var helt fantastisk.

Familien på tur, lek på Experimentarium i København