Ukens utvikler: Henning Sjørbotten

Novacare presenterer ukens utvikler! Hver uke kan du bli kjent med utviklerne som jobber hos oss, og denne uken er det Henning som har latt seg intervjue.

Hvordan begynte du med koding?
Faren min har alltid drevet med koding, da han jobbet på Statistisk sentralbyrå. Helt fra jeg var liten og besøkt han på jobben har jeg latt meg fascinere av maskiner. Da jeg begynte på skolen og fant ut at jeg en dag skulle ha en jobb, ble det til at jeg valgte det jeg syns var moro. Det er derfor jeg har studert astronomi – fordi jeg syns det var morsom, men det var ikke noe jeg kunne jobbe med. Derfor har jeg også studert dataingeniør på Høgskolen i Oslo. Det var her jeg ble introdusert for .Net-programmering, og jeg syntes det var morsommere enn andre programmeringsspråk. Grunnen til at jeg har satset på backend fremfor frontend, tror jeg nok kommer fra Commodore 64-tiden. Det var aldri grafikken som fenget meg mest, men jeg brydde mer om hvordan ting fungerte.

Hvorfor valgte du Novacare?
Kjetil hadde ringt meg ganske ofte, men jeg tok aldri telefonen. Med ved en feil svarte jeg en dag, fordi jeg trodde det var en kunde som ringte meg. Men i dag er jeg glad jeg gjorde det, for etter en prat med han så fant jeg fort ut at Novacare var noe jeg hadde lyst til å ta en del av. Et pluss var også at mange av mine gamle kolleger også var i Nova Consulting Group. At samboere og slikt blir invitert med på diverse turer og festligheter i forbindelse med jobben er også et klart pluss for meg.

Hva er det mest spennende akkurat nå?
Akkurat nå synes jeg det er mest spennende å følge med på hva som skjer med .Net-core og Episerver sin overgang til dette, da det vil komme en stor endring der etterhvert. På frontend skjer det jo masse rart hele tiden, men det er ikke helt min greie. Jeg synes det er like spennende å utvikle gode relasjoner til kundene mine, som det å utvikle god kode.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Nå har jeg hatt samme kunden både her i Novacare og i den forrige jobben min, og det er noe jeg setter pris på. Det mest utfordrende er nok det å ikke lengre ha noen mellom seg og kunden, for før var det alltid en prosjektleder og mindre direkte kundekontakt. Men det er jo også en av grunnene til at jeg valgte å starte i Novacare.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Jeg trives med å være med familien, og ettersom jeg har tre unger hvor den minste er 6 år, så går det mye tid i å finne på ting sammen med dem. Ellers setter jeg pris på gode filmer, og ser gjerne gamle klassikere (i mine øyne) om og om igjen. Sportslørdager og -søndager er også noe jeg gjerne nyter, hvis det skulle være slik at man har tid til overs.