Ukens utvikler: Espen Holmedal

Novacare presenterer ukens utvikler! Denne uka er det vår aller første utvikler som har latt seg intervjue, nemlig Espen Holmedal fra Rømskog.

Hvordan begynte du med koding?
Etter videregående og folkehøgskole var planen å jobbe med Adobe After Effects og animasjon, og jeg begynte på en bachelor i Medieteknologi på Høgskolen i Gjøvik. Men verden ville det annerledes da ett av fagene vi hadde var innføring i Java-programmering. Da åpnet det seg en helt ny verden for meg, og jeg syntes det var helt utrolig fascinerende at man kunne få en maskin til å utføre oppgaver bare ved å skrive kode. Jeg avbrøt studiet i Gjøvik og tok en bachelor i programmering på NITH i Oslo.

Hvorfor valgte du å begynne i Novacare?
Jeg hadde jobbet som webutvikler et par år, og vært innom flere forskjellige språk og en rekke ulike CMS. Men jeg ønsket å spesialisere meg og komme litt videre. Da fikk jeg et tips av en kamerat om at Kjetil jobbet med å starte et nytt firma, og jeg tok kontakt. Kjetil hadde planene klare, og virket som en allright fyr. Jeg slo til og ble Novacare sin første ansatte!

Hva synes du er mest spennende akkurat nå?
Akkurat nå er det spennende å jobbe mot Azure, og se på alle mulighetene som dukker opp når man flytter prosjekter ut i skyen. Det gir en helt annen tilnærming og kontroll enn tidligere.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Noe av det mest utfordrende jeg har gjort er å bytte ut en svær leverandør / integrasjon til en av kundene våre. Dataene var strukturert annerledes, kom i nytt format og veldig mye av koden måtte skrives om og tilpasses for å få alt til å spille.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
På fritiden min liker jeg å drive med arduino og elektronikk. Jeg syns det er gøy å komme litt nærmere maskinvaren. Har bygd meg en CNC fres som brukes flittig til å frese ut kretskort og andre prosjekter i tre og pleksiglass. Jeg liker også å spille piano og er hobbyastronom.