Ukens utvikler: Dagfinn Reitan

Novacare presenterer ukens utvikler! Hver uke fremover kan du bli bedre kjent med de som jobber hos oss, og i den første uken av 2020 er det Dagfinn Reitan du kan lese mer om.

Hvordan begynte du med koding?
Det startet med at en kompis og jeg ville lage hjemmeside på ungdomsskolen, der vi prøvde oss frem med HTML-tables og inline CSS i Notepad og fikk etter hvert taket på PHP og SQL. Etter Medier og Kommunikasjon på VGS var gnisten tent for alvor og jeg begynte dataingeniørstudiet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, der algoritmefaget var det kuleste.

Hva synes du er mest spennende akkurat nå?
Jeg bruker en del tid på et hobbyprosjekt sammen med andre fra Nova-gruppen, der vi lager en app for tippelag bygd på Google Cloud-porteføljen og VueJS. Vi lener oss tungt på Functions i Firebase som er en drøm å jobbe med og jeg digger at moderne webutvikling går i denne retningen med backend som en tjeneste.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Jeg lærte utrolig mye i mitt forrige prosjekt der vi bygde en nettbutikk fra bunnen med alle integrasjoner og tjenester som hører til. Jeg var backender og jobbet mye med kampanjer og søk som var nytt for meg så det var mye å sette seg inn i, spesielt innenfor Episerver Commerce.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Da gamer jeg kanskje Dota Underlords eller binger den nyeste HBO-serien med kjæresten. En gang i uka spiller jeg fotball sammen med kolleger fra søsterselskapene våre, og så liker jeg å spille squash og tennis.