Ukens utvikler: Bjarte Aune Olsen

Novacare presenterer ukens utvikler! Bli bedre kjent med de som jobber hos oss. Denne uken er det Bjarte Aune Olsen du kan lese om.

Hvordan begynte du med koding?
Jeg begynte med å designe nettsider, først som en hobby på ungdomsskolen og etter hvert som frilanser etter at jeg var ferdig med å studere. Kodingen kom naturlig etter hvert som jeg ville bake inn mer og mer funksjonalitet i nettsidene jeg laget. Etter noen år med selvlært-hacke-kreasjoner, fant jeg ut at koding var noe jeg likte veldig godt, og som jeg kunne tenke meg å gjøre til en heltidsjobb. Da gikk jeg tilbake på skolebenken og ble dataingeniør året jeg fylte 30.

Hvorfor valgte du å begynne i Novacare?
Jeg kom fra et selskap med rundt 200 ansatte, og hadde et ønske om å gå over til et mindre selskap. Som ansatt nummer to i Novacare, visste jeg ikke helt hva jeg gikk til, men for meg var det en perfekt blanding av gründer-følelse, men med tryggheten av å ha Nova Consulting Group i ryggen. Lønnsmodellen var også viktig. Den føles rettferdig, både ved at man tjener etter innsats, men også fordi hele modellen gjør at de ansatte får bli med på alle firmaets oppturer, uten å måtte ta noen stor risiko.

Hva synes du er mest spennende akkurat nå?
Vi var en stor gjeng fra Nova Consulting Group som var på workshop med Sam Newman om mikrotjenester, så det må bli mikrotjenester. I vår verden med forvaltning har vi som regel ikke vært involvert i å sette opp arkitekturen for systemene vi jobber med, men da kan mikrotjenester noen ganger være en mulighet til å bygge ut ny funksjonalitet uten å gjøre noen stor inngripen i den eksisterende koden. De fleste hos oss jobber med Episerver, et stort CMS. Tradisjonelt har vi da bakt ny funksjonalitet inn i samme løsning som CMS-et. Med mikrotjenester utenfor Episerver kan vi lettere jobbe aktivt med ny funksjonalitet uten å måtte rulle ut nye versjoner av CMS-et hele tiden, så vi får mindre nedetid for brukerne av systemet. I tillegg synes jeg det er spennende å følge med på hva Microsoft gjør med .NET Core. Microsoft har tenkt helt nytt med .NET-rammeverket. Det er raskere, enklere å modularisere og kan til og med kjøres på Mac-er og Linux-maskiner.

Hva er det mest utfordrende du har gjort i Novacare?
Faglig var det å være med på et prosjekt hvor vi lagde et nytt intranett for en kunde. Her prøvde vi oss på mye som var nytt for flere av oss på prosjektet, som mikrotjenester og total separasjon mellom Episerver og frontend (med mer eller mindre hell). I tillegg var det en del teknologi som var helt nytt for meg, som Elasticsearch. Som konsulent var vel det mest utfordrende å komme ut på mitt første oppdrag hos kunde, hvor jeg skulle lage en løsning for å bestille kredittkort. Kunden er en stor organisasjon, og det tok litt tid å skjønne sammenhengen mellom de forskjellige menneskene som hadde interesser i løsningen jeg laget.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber?
Jeg har to gutter på 6 og 9 år, og det er mye morsomt å finne på sammen med dem, enten det er inne med Nintendoen eller ute på slalåmski. I tillegg blir det en del programmering på fritiden også. Jeg driver og utvikler tjenesten Hvem der?, som lar deg slå opp ukjente telefonnumre og finne ut om det er en telefonselger som ringer.