Novacare har utvikler med på teamet når DSS vinner pris for et av verdens beste intranett

Tidligere i år ble Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) sitt intranett kåret til et av verdens beste og vi i Novacare har vært så heldige å ha Vidar Olsen, en av våre utviklere med på teamet. Vi har tatt en prat med både han, Hilde Kari Sundet og Petter Thorsrud fra DSS for å finne ut hva som skal til å for å lage et intranett i verdensklasse.

Bilde fra www.dss.dep.no

Alt skal ha en verdi
«Dette opplever vi som en faglig anerkjennelse. Det er en tilbakemelding vi er spesielt stolte av», sier Hilde Kari Sundet, som er ansvarlig for intranettplattformen til DSS. Departementenes felles plattform får et rungende «JA» fra den kjente designguruen Jacob Nielsen. Departementenes intranett er kåret til et av verdens beste i 2019 av hans anerkjente byrå innen forskningsbaserte brukeropplevelser, Nielsen Norman Group (NN Group). Prisene har vært delt ut siden 2001, og dette er første gang en av vinnerne kommer fra Norge.

«Vi er veldig stolte av at en av våre seniorutviklere har hatt en så aktiv og tydelig rolle i dette arbeidet», sier daglig leder i Novacare, Kjetil Melsom Olsen.

Vidar Olsen 

Kunder har blitt kolleger
«Vidar kom fersk inn i intranettprosjektet og gjorde en meget god jobb der. Nå har han blitt en nøkkelperson i teamet, og jobber med alle løsningene våre», sier Hilde Kari Sundet. Vidars rolle har utviklet seg siden han kom inn i prosjektet, og han endte til slutt opp med ansvaret for alt som hadde med back-end utvikling å gjøre. Vidar forteller om møter med spennende ny innsikt og mange nye bekjentskaper. På spørsmål om hvordan det er å sitte 100% ute hos kunde svarer han at etter som tiden har gått så har han lært å kjenne folk hos DSS også sosialt, og ser på de mer som kollegaer enn kunder.

Samarbeid og innsikt i brukernes behov er de viktigste punktene
Noen av tingene som blir trukket fram fra NN Group er de fremragende og innovative funksjonene for personalisering og søk. Andre forhold som bidro til at DSS vant prisen var utviklingen av en designplattform på tvers av flere intranett i forvaltningen, og nye spennende funksjoner for innholdsdeling. Det er heller ikke første gang departementenes intranett har mottatt priser, men dette er den største og viktigste. Rapporten på nærmere 700 sider har viet stor plass til den norske løsningen, kåret blant ti likeverdige vinnere.

«Jeg er stolt av det gode samarbeidet vi har hatt med departementene i dette prosjektet. Det har vært helt avgjørende. Vi har sammen jobbet for å lage et intranett som hjelper departementsansatte med å finne informasjon og verktøy slik at de kan jobbe mer effektivt. Det er utrolig gøy å se at NN Group anerkjenner vårt arbeid,» sier Hilde Kari Sundet. Petter Thorsund legger til at det gjennom hele prosessen har vært viktig å drive med kunnskapsbasert arbeid, «dette har vi gjort gjennom systematisk kartlegging, innsikt, tester, analyser og samtaler med folk».

Avslutningsvis forteller Vidar at nå som intranettet er lansert og timer dedikert til utvikling naturligvis kuttet, har han nå dreid sitt fokus over til regjeringens eget nettsted, regjeringen.no, hvor han jobber tett sammen med et større team av utviklere.