Lagring av data i Contentful. Nå i EU!

Contentful er en innholdsplatform som ligger i skyen. Contenful har tidligere lagret all data i USA,  enten i øst (Virginia) eller vest (Oregon). Den 31. august 2023 har de rullet ut mulighet for å lagre all data innenfor EU! Det er en hovedregion i Dublin, Irland, og en backup som ligger i Frankfurt, Tyskland.

Contentful har allerede et stort fokus på GDPR og datasikkerhet, men med disse endringene vil de betrygge kunder innenfor EU som har et behov for økt datasikkerhet og personvern.

Denne funksjonaliteten er begrenset for kunder på «Premium plan». For å høre mer om dette, eller komme i gang, så kan salgsrepresentanten deres kontaktes.

Man bør være obs på at selv om dataene ligger i EU, så kan ikke Contentful garantere for at noe data ikke blir prosessert utenfor EU. Et eksempel her kan være en app i Contentful for å behandle bilder som ligger på servere i USA.

Det er noen begrensninger i funksjonalitet, som for eksempel marketplace-apps og tredjeparts orkestrering av innhold.

Contentful Web app, og alle tilhørende APIer har .eu som subdomene. Ny url for web app i EU: https://app.eu.contentful.com - så her må koden oppdateres for å hente ut data fra det nye domenet.

Her kan dere se flere detaljer om Contentful sin datalagring i EU.