Lag din egen GPT i dag!

Forrige arrangerte OpenAI (de som som har laget ChatGPT) sin første utviklerkonferanse, OpenAI DevDay, der de blant annet lanserte GPT-er!

Hva er GPT-er?

En GPT er en skreddersydd versjon av ChatGPT for ett spesielt formål. Når du oppretter en GPT kan du kombinere egne instruksjoner, ekstra kunnskap og ulike ferdigheter. Og det beste, du kan gjøre det kjapt – og helt uten å skrive kode!

Her er min!

I mangel av en bedre idé laget jeg min personlige GPT som henter all sin kunnskap fra min personlige blogg, og kan svare på spørsmål om ting jeg har skrevet om.

Jeg har skrevet mange blogginnlegg de siste årene, og det skjer nokså ofte at jeg ser tilbake til gamle blogginnlegg når jeg lurer på hvordan jeg løste et problem den gangen for lenge siden.

Nå kan jeg også chatte med blogginnleggene mine!

Ok, jeg har jukset litt

Som jeg skrev; det er ikke nødvendig å skrive kode for å lage en GPT, men siden jeg er utvikler – var det jo det jeg hadde lyst til.

Min GPT bruker en Action for å hente informasjon om blogginnleggene, og det gjøres live når den får spørsmål. Det gjør at min GPT alltid har oppdatert informasjon.

Jeg skal ikke kjede dere med kode nå, men kortversjonen er at bloggen min bruker aller siste versjon av Optimizely CMS, med Optimizely Graph og semantic search, og takket være et OpenAPI-schema forstår GPTen hvordan den kan bruke mitt API. Og jo, for de som liker slik, så bruker jeg også StrawberryShake.

Hvor er din?

Alt du trenger for å lage din egen GPT, er en idé – og tilgang til ChatGPT Plus, altså den betalte versjonen av ChatGPT!

Det er to måter å opprette en GPT på, begge gjøres fra nettleseren. Du kan velge mellom å snakke med ChatGPT, eller fylle ut et helt vanlig skjema. Hvis du velger den første varianten, kan du også diskutere med ChatGPT til dere finner frem til noe lurt.

Jeg gikk for skjema-varianten, og slik ser min GPT ut.

Oppsettet av en Action, altså koblingen mot APIet mitt, kommer i tillegg.

Når du publiserer din GPT, kan du velge hvem som skal få tilgang.

  • Kun deg selv
  • Kun de som har en direkte-lenke
  • Alle

Etter hvert vil også OpenAI lansere an «AppStore» for GPT-er.

Vi går en spennende tid i møte!