Kan ChatGPT lage ditt neste favorittspill?

Fant ikke siden 🛑

En 404-side er den siden som forteller besøkende på et nettsted at de har kommet til en side som ikke finnes. Disse kan utformes på ulike måter. De kan forsøke å lede deg på rett vei, ved å lenke til forsiden eller oppfordre deg til å prøve et søk. Men, ofte er de både ganske kjedelige, lite hjelpsomme og sørgelig nedprioritert.

Jeg oppdaget plutselig at jeg hadde nedprioritert det selv! Jeg hadde faktisk ingen 404-side på min personlige blogg i det hele tatt!

AI fikser alt! 🐍

Fordi jeg misliker kjedelige 404-sider, og fordi min kollega Karl har hatt stor suksess med sin kube-snake, spurte jeg ChatGPT om jeg kunne få hjelp med å lage et retro-inspirert Snake-spill i Javascript. Kanskje jeg kunne ha snake på min nye 404-side. Jeg fikk god hjelp!

Selv første versjon var fungerende, men jeg måtte følge opp for å få det litt mer slik jeg ønsket, f.eks.:

  • Slangen må ikke kunne krysse seg selv, uten at spillet er over
  • Ny mat må ikke dukke opp under slangen, slik at den er usynlig
  • Hvis slangen er mer enn én blokk lang, kan man ikke gå rett fra høyre til venstre, eller fra opp til ned
  • Osv

Og stort sett ble alle nye krav fra meg, møtt med endringer i riktig retning. Og resultatet, etter litt manuelle justeringer? Bare følg denne lenken til siden som ikke finnes: https://www.gulla.net/no/snake.

Hva ble din score? Det er lov å skryte i kommentarfeltet! 🐍🕹

Og hvis ditt eget favorittspill ikke finnes, kan du jo be ChatGPT om å lage det for deg…